torstai 9. huhtikuuta 2015

B&W


Mustavalkokuvat ovat aina tyylikkäitä. Monet suosivatkin mustavalkokuvia jo sisustuksenkin kannalta, koska esille laitettavat kuvat ovat selkeitä väriteeman ollessa hillitty. Halusin kokeilla kuviin jotain uutta jippoa ja ajattelin, ettei pelkkä mustavalkoisuus ole tarpeeksi erilaista. Niinpä päätinkin kokeilla tummaa taustaa. 

Eräänä talvipäivänä sitten kokeilin kuvausta uudenlaisella taustalla. Koekaniinina toimi tietenkin oma neiti, jonka 3-vuotiskuvaus oli sopivasti ajankohtainen. Inspiraationa tummalle taustalle toimi myös tytsyn uusi, valkoinen mekko, jonka olin ostanut synttäreitä - ja erityisesti kuvaa varten. Testailu osoittautui kannattavaksi ja tuosta tummasta taustasta tuli ehdoton suosikkikikka, jota tulen varmasti käyttämään jatkossakin. 

Kuvasta sai helposti joko klassisen mustavalkoisen tai lämpimämmän sävyisen, jossa värit säilyivät haaleina taustan ollessa edelleen musta (kuten alla oleva kuva). 
Onnistuneen testauksen jälkeen pääsin toteuttamaan ideaa myös asiakkaalle. Kuvattavana oli kolme- ja yksivuotiaat pojat sekä yhdessä että erikseen. Kuvateemana oli mustavalkea, taustan mukaisesti. Kuvausrekvisiitaksi valitsimme yksinkertaisesti mustia ja valkeita ilmapalloja. Pienenä pelleilynä kokeilimme rekvisiittana myös keltaisia rillejä, jotka korostuivat kuvista. Lapsista rillipelleily oli oikein hauskaa ja kuvistakin tuli kivoja. 

Näissä kuvauksissa myös kissa pääsi malliksi. Mustavalkea kissa olisi sopinut taustaan ja kuvausteemaan paremmin, mutta se ei ollut samaa mieltä... Ehkä seuraavan kerran. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti